Kölsch | Wyeast 2565
Wyeast
Passar vid bryggning av lagerlik ale.
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Kölsch Wyeast 2565 är en klassisk stam från ett traditionellt bryggeri i Köln, Tyskland. Den skördas genom "top cropping", man tar alltså jäst från skummet på toppen vid jäsning i öppna kärl istället för sedimentet i botten.
Wyeast 2565 ger fruktigheten hos en ale fast med en lagerliknande profil. Wyeast 2565 producerar inga eller låga nivåer av diacetyl.
Jästen kan användas vid jäsning av lagerliknande öl där snabblagring krävs då den jäser bra ända ner till +13-16°C
Wyeast 2565 kräver filtrering eller extra lång lagring för att klarna.
PASSAR: Kölsch och liknande tysk lagerlik ale
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.
2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.
3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.
4. Rengör förpackningen innan den öppnas.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 21°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF- |
STA1 | Negativ |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.