0

Nottingham Ale | Lalbrew

Lallemand


Neutral, lätt fruktig, estrig smak och arom.


Mängdrabatt
Antal Pris Spara
Över 50 st 53 kr 10%

  • Finns i lager: 64 st
59 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Om du letar efter fantastisk alejäst med otrolig mångsidighet så behöver du inte leta längre. Nottingham erbjuder fantastisk prestanda med varje sats och täcker ett brett utbud av ölstilar med en och samma jäststam, den är även glutenfri. 

Neutral, lätt fruktig, estrig smak och arom.

Den klarar temperaturer ända ner till 12°C det gör att denna stam även kan användas till att jäsa öl i lagerstil. Ska man jäsa i låga temperaturer så krävs det att man ökar jästdoseringen.

PASSAR: Pale Ales, Ambers, Porters, Stouts, Barleywines, Golden Ale, Kölsch, Lager-style beers, IPA, and Imperial Stout,

Alkoholtolerans ABV 14%
Dosering 1 g / liter
Flockning Hög
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 14 - 22°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 77 - 83%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 11 g
Niklas• 2021-02-10

Bra allround jäst till Ale och stout.

Tommy Aspegren• 2023-09-26

Den jäste min julöl från 1.072 till 1.017 på tre dagar! Målet är att komma till 1.016. Tempen i vörten steg med 6-7 grader och fortsatte där på 27-28 grader tills den var närmast färdig och tempen sjunker nu sakta. Intressant jäst som beter sig som om den hette Kveik! Slutresultatet kommer att visa sig om ca tre månader.

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.