0

Abbaye Belgian Ale | Lalbrew

Lallemand


Abbaye är en alejäst av belgiskt ursprung.


Mängdrabatt
Antal Pris Spara
Över 50 st 53 kr 10%

  • Finns i lager: 33 st
59 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Abbaye Belgian Ale är en ale-jäst av belgiskt ursprung. Speciellt utvald för dess egenskaper att jäsa belgiska ölstilar med allt från låga till höga alkoholhalter.

Abbaye Belgian Ale producerar kryddighet samt fruktighet som är typiskt för belgisk öl. Vid jäsning i högre temperaturer producerar mer banan- samt fruktestrar. Vid lägre temperaturer framträder aromer av frukt, russin, dadlar och fikon.

Inga färger, konserveringsmedel eller andra onaturliga ämnen har använts vid dess framställning. Jästen tillverkas i ISO 9001-certifierade fabriker.

PASSAR: Belgiska öl, Dubbel, Trippel, Quads.

Alkoholtolerans ABV 14%
Dosering 1 g / liter
Flockning Medium - Hög
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 17 - 25°C
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 70 - 74%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF+
STA1 Negativ
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.