0

Cask & Bottle Conditioning CBC-1 | Lalbrew

Lallemand


Passerat eller kort bäst före-datum.


  • Finns i lager: 19 st
59 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Speciellt utvald för sina jäsegenskaper och rekommenderas för kolsyrejäsning på fat eller flaska. På grund av sin höga motståndskraft mot alkohol och tryck så klarar CBC-1 att kolsyrejäsa öl upp till 12-14 alkohol volymprocent.

Den ger ingen smak och bevarar därför den ursprungliga karaktären av ditt öl. Jästen kommer sedimentera och bilda ett kompakt bottensediment när den jäst klart, den är även glutenfri.

Kan även användas för primär jäsning och är speciellt lämplig för Champagne-liknande öl och fruktöl.

Alkoholtolerans ABV 14%
Dosering 0.1 g / liter
Flockning Hög
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 20°C
Jästtyp Kolsyrejäsning
Utjäsningsgrad 68 -72%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.

SPARA
-80%
Fermo R03 | 500 g | REA