0

NovaLager | Lalbrew

Lallemand


NovaLager är en ny hybridjäst som är utvecklad speciellt för att producera en ren lager på kort tid och tål temperatur upp till 20°C.


Mängdrabatt
Antal Pris Spara
Över 50 st 62 kr 10%

  • Finns i lager: 43 st
69 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

NovaLager är en äkta underjäsande Saccharomyces pastorianus-hybrid som har valts ut för att producera rena lageröl med distinkta smakegenskaper och överlägsen jäsningsprestanda.

NovaLager är en robust lagerstam med idealiska egenskaper för snabb produktion av lageröl. Den distinkta smakprofilen är mycket ren med lätta estrar och klarar av temperaturer mellan 10 - 20°C .

PASSAR: Olika typer av lageröl

Alkoholtolerans ABV 13%
Dosering 0.5 - 1 g / liter
Flockning Medium
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 10 - 20°C
Jästtyp Lager
Utjäsningsgrad 78 - 84%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.