Saturated 11 g
WHC Lab
Saturated är ett utmärkt val för att brygga New England IPA. Denna jäststam producerar ett hazy, juicy och fruktigt öl med en mjuk munkänsla vilket är ett kännetecken för New England IPA.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Saturated är ett utmärkt val för att brygga New England IPA. Denna jäststam producerar ett hazy, juicy och fruktigt öl med en mjuk munkänsla vilket är ett kännetecken för New England IPA. Estrarna som produceras av denna jäststam bidrar till ölets smak och arom samt kompletterar humlens fruktiga och tropiska toner via en bra nivå av biotransformation. Dessutom ger jästen god disstabilitet, vilket bidrar till det dis som är önskvärt i en New England IPA.
En av huvuddragen hos Saturated är dess förmåga att producera ett rikt, fylligt öl med en krämig munkänsla. Denna jäststam producerar ett komplext urval av estrar som bidrar till ölets smakprofil, inklusive fruktiga toner av stenfrukter så som mango, persika och ananas med inslag av vanilj. Jästen har också en lägre utjäsning vilket resulterar i mer restsötma i ölet och en fylligare munkänsla.
Syresättning och/eller återhydrering kan vara fördelaktigt, men inte nödvändigt.
PASSAR: Brown Ale, Amber Ale, Imperial Stout, New England IPA, Pale Ale, Stouts, West Coast IPA, Sour, Session IPA och DIPA
Alkoholtolerans | ABV 13% |
Dosering | 0.5-1.5 g/ liter |
Flockning | Medium - Hög |
Flytande / Torr | Torrjäst |
Jästemperatur | 19 - 22°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF- |
STA1 | Negativ |
Storlek | 11 g |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Innovation and flavour are at the core of WHC Lab. We’re constantly developing cutting-edge fermentation solutions that keep you ahead of the curve through the latest advancements in brewing and distilling biotechnology.