Sigmund Kveik Ale Yeast WLP520 | Ekologisk
White Labs
Traditionellt används denna stammen vid tillverkning av norsk farmhouse ale.
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Traditionellt används denna stammen vid tillverkning av norsk farmhouse ale.
Den här stammen jäser snabbt med en god förjäsbarhet, en lätt jordig kryddighet med en unik ester-profil av apelsinskal.
Sigmund Kveik Ale kan jäsas i olika temperaturer. Ester-profilerna tenderar att minska vid jäsning i "kallare" temperaturer. Vid jäsning i de varmare temperaturerna framträder ester-profilen och ger ett torrare öl.
PASSAR: Farmhouse, IPA, Pale ale
PurePitch Next Generation innehåller mer jäst än den vanliga förpackningen och ger dig en konsekvent cellkoncentration på 7,5 miljoner celler/ml. Med denna pitch rate klarar du dig för det mesta med ett paket. Vid jäsning under 16 grader eller vid ett OG på över 1.075 så rekommenderas förkultur eller dubbla mängden jäst. Den nya förpackningen är även försedd med skruvkork så du slipper klippa upp förpackningen. Avsedd för 20 liter vört.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Flockning | Medium - Hög |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 22 - 37°C |
Jästtyp | Kveik |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 75 - 83% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 70 ml |
Ingredienser | vatten, KORN, jäst |
Övrigt | Ekologisk |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.