K.14 Eitrheim Ekologisk Kveik Yeastery 7 g
Kveik Yeastery
K.14 Eitrheim har en smak och arom som huvudsakligen kommer från aprikos och persika, med sekundära toner av apelsin och ananas. Vid en optimal temperatur på 31–35°C kan du räkna med att jäsningen tar upp till 72 timmar.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!K.14 Eitrheim kommer från Reidar Eitrheim från Tokheim i Norge. K.14 Eitrheim jäser bra från 15°C upp till 38°C. Detta gör den idealisk för situationer där ingen temperaturkontroll är tillgänglig.
Vid en optimal temperatur på 31–35°C kan du räkna med att jäsningen tar upp till 72 timmar. När jäsningen görs vid lägre temperaturer kan du förvänta dig att jäsningstiden ökar.
SMAKPROFIL: Fruktiga toner med aprikos och persika samt sekundära toner av apelsin och ananas. Intensiteten är medelhög vid höga jäsningstemperaturer, och vid lägre temperaturer blir den mindre intensiv.
ÖLSTILAR: IPA, NEIPA, Pale Ale, Stout, Porter
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Torrjäst |
Jästemperatur | 15 - 38°C |
Jästtyp | Ale |
Jästtyp | Kveik |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 7 g |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.