Bohemian Lager | Wyeast 2124
Wyeast
Den här Carlsberg-jäststammen är den mest använda lagerjästen i hela världen.
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Bohemian Lager är den mest använda lager-jästen i hela världen.
Jästen producerar en distinkt maltig profil, en viss esterkaraktär och en krispig avslutning. Den här jästen kan även användas till att jäsa Common på vid temperaturer mellan 18-20°C.
En ordentlig diacetylrast är att rekommendera när jäsningen är färdig.
PASSAR: Olika tyska pilsner- och lagerstilar.
INSTRUKTIONER:
1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.
2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.
3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.
4. Rengör förpackningen innan den öppnas.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Alkoholtolerans | ABV 9% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg - Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 7 - 20°C |
Jästtyp | Lager |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF- |
STA1 | Negativ |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.