American Ale | Wyeast 1056
Wyeast
En perfekt jäst för ölstilar där malten och humlen ska dominera.
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!American Ale Wyeast 1056 har en väldigt ren och krispig smakkaraktär med låg fruktighet samt låg esterproduktion.
En perfekt jäst för ölstilar där malten och humlen ska dominera. Milda citrustoner bildas vid svalare temperaturer. Filtrering kan behövas för att få blanka öl.
PASSAR: Humledominerade amerikanska öl-stilar, mjöd.
INSTRUKTIONER:
1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.
2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.
3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.
4. Rengör förpackningen innan den öppnas.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Alkoholtolerans | ABV 11% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg - Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 16 - 22°C |
Jästtyp | Ale |
Jästtyp | Mjöd |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
STA1 | Negativ |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.