Torulaspora delbrueckii WLP603
White Labs
Denna stam av icke-konventionell bryggjäst är en maltosnegativ jäststam som är idealisk för öl med låg alkoholhalt eller för att blandas med en annan stam med högre utjäsningsgrad.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionDenna stam av icke-konventionell bryggjäst är en maltosnegativ jäststam som är idealisk för öl med låg alkoholhalt eller för att blandas med en annan stam med högre utjäsningsgrad. Denna stam jäser inte maltos eller andra större sockerarter, den jäser endast glukos, sackaros och fruktos.
Denna stam har hög esterproduktion och passar bra till stilar som en fruktiga IPA eller saison öl. Denna speciella stam isolerades av äpplen från en ö i Norge. Även om detta skulle kategoriseras som en vildjäst, skulle denna stam normalt inte betraktas som en ölspoiler eftersom den inte har förmågan att jäsa större sockerarter. Att använda denna stam för att skapa en öl med låg alkohol kräver ett modifierat recept.
STA1: Negativt
Dosering | 1 rör till ca 20 liter |
Flockning | Låg - Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 19 - 23°C |
Jästtyp | Brettanomyces - Bakterier |
Utjäsningsgrad | 20% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.