Belgian Witbier | Wyeast 3944
Wyeast
En komplex smakprofil som domineras av kryddiga fenoler och låg esterproduktion
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionBelgian Witbier är en mångsidig jäst som kan användas till många olika belgiska alestilar.
Belgian Witbier producerar en komplex smakprofil som domineras av kryddiga fenoler. Den är perfekt om du vill ha toner av kryddnejlika som inte ska övertas av estrar.
Den jäser ut hyfsat torrt och har en lätt syrlighet.
PASSAR: Witbier, men även andra belgiska ölstilar.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 16 - 24°C |
Jästtyp | Belgisk |
Jästtyp | Veteölsjäst |
Utjäsningsgrad | 72 - 76% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.