0

Belgian Witbier | Wyeast 3944

Wyeast


En komplex smakprofil som domineras av kryddiga fenoler och låg esterproduktion


  • Finns i lager: 3 st
119 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Belgian Witbier är en mångsidig jäst som kan användas till många olika belgiska alestilar.

Belgian Witbier producerar en komplex smakprofil som domineras av kryddiga fenoler. Den är perfekt om du vill ha toner av kryddnejlika som inte ska övertas av estrar.

Den jäser ut hyfsat torrt och har en lätt syrlighet.

PASSAR: Witbier, men även andra belgiska ölstilar.

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 12%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 16 - 24°C
Jästtyp Belgisk
Jästtyp Veteölsjäst
Utjäsningsgrad 72 - 76%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.