Belgian Saison | Wyeast 3724
Wyeast
En traditionell jäst som har kryddig, komplex arom. Den är väldigt syrlig och torr i smaken och har en mild fruktighet
Kundrecensioner
Belgian Saison är en traditionell jäst som är kryddig med komplexa aromer, inklusive tuggummi. Jästen är väldigt torr och syrlig med en mild fruktighet. Belgian Saison ger en krispig, lätt syrlig finish som bara blir bättre om temperaturen höjs under jäsningen.
Belgian Saison har en snabb start för att plötsligt stanna vid 1.035 SG. Den kommer dock att jäsa ut om man ger den tid och höjer temperaturen.
PASSAR: Saison och Farmhouse
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 21 - 35°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 76 - 80% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Denna gjorde vår amarillo single hop pale ale till en mer spännande och fruktig öl. Mäskar man runt 65 och låter den jäsa ut bra får man en torr fast ändå fruktig och fyllig öl. Mycket uppskattat
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.