Belgian Abbey | Wyeast 1214
Wyeast
En ofta använd och alkoholtolerant kloster-öljäst
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionEn ofta använd och alkoholtolerant jäst som är perfekt för en mängd olika belgiska ölstilar så som Abbey/Klosteröl och Trappist.
Jästen ger en trevlig esterprofil med lätt kryddiga alkoholtoner. Jästen kan ha en långsam start, men jäser ut bra ändå.
PASSAR: Olika belgiska ölstilar.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 20 - 24°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 74 - 78% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.