Whitbread Ale | Wyeast 1099
Wyeast
Ger en mild maltig och fruktig profil
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionWhitbread Ale Wyeast 1099 ger en mild maltig och fruktig profil. Den är mindre sur och torr än British Ale wyeast 1098.
Vid lägre jästemperaturer minskar esterprofilen och ger en mer ren smak.
Flockar bra vilket gör att den klarnar bra utan filtrering.
PASSAR: Brown Ales, Engelsk IPA, Stout, Bitters
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium - Hög |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 24°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.