West Coast IPA | Wyeast 1217
Wyeast
En perfekt jäst för ölstilar där malten och humlen ska dominera
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionWest Coast IPA Wyeast 1217 är ett perfekt val vid bryggning av amerikanska West Coast-style öl.
Wyeast 1217 är enkel att arbeta med då den jäser ut bra, flockar bra samt att den är tål ett brett spektrum av jästemperaturer.
Smaken är välbalanserad och neutral vilket gör att Wyeast 1217 låter humle och special-malt att framträda. Esterproduktion ökar vid varmare jästemperaturer.
PASSAR: Amerikanska Pale Ales och IPAs.
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium - Hög |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 17 - 23°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 80% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.