Weihenstephan Weizen | Wyeast 3068
Wyeast
Den klassiska och mest populära tyska veteöljästen som används jorden runt
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionWeihenstephan Weizen Wyeast 3068 är den mest populära och klassiska jäststammen vid bryggning av tysk veteöl världen över.
Wyeast 3068 producerar en underbar och delikat balans mellan bananestrarna och kryddnejlikefenolerna. Genom att underpitcha, öka jästemperaturen samt högre vörtstyrka så kan du öka esterproduktionen. Att överpitcha resulterar i att bananestrarna nästan helt försvinner och kryddnejliketonerna ökar. Vanligtvis produceras även svavel under jäsningen men den mattas av under lagring.
PASSAR: Vete- och rågöl
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 24°C |
Jästtyp | Veteölsjäst |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.