0

Sour Pitch | Wildbrew | Lalbrew | REA

Lallemand


Passerat bäst före datum


  • Finns i lager: 7 st
119 kr ( -42% )
69 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Detta är en högpresterande, ren mjölksyrebakteriekultur som är speciellt utvald för sin förmåga att producera många olika typer av syrlig-/suröl. Sour Pitch har en ren och balanserad citrusaktig smakprofil som passar både traditionell och modern suröl.

För bästa resultat skall vörten vara ohumlad alternativt ha väldigt låg beska.

Sour Pitch klassifceras som Lactobacillus Plantarum som producerar förutom mjölksyra även koldioxid och ättiksyra eller etanol.

ÖLSTILAR: Berliner Weisse, Gose, Lambic, American Wild, Sour IPA

Ladda ner Lallemands Kettle Sour-guide nedan - Endast på Engelska

Dosering 10 g / 100 liter
Dosering Tillsätts helst vid högre pH än 3.4
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 30 - 40°C
Jästtyp Brettanomyces - Bakterier
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 10 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.