Scottish Ale | Wyeast 1728
Wyeast
Idealisk för starka, maltiga skotska ale
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionScottish Ale Wyeast 1728 är idealisk vid bryggning av starka maltiga skotska ale.
Wyeast 1728 är även en ganska mångsidig jäst och används ofta som en "husjäst" då den jäser ut neutralt och rent.
Jäsning vid högre temperaturer resulterar i ökad esterprofil.
PASSAR: Scottish Beer Styles, Stout, Old Ale
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Hög |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 24°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 69 - 73% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.