0

Roeselare Ale Blend | Wyeast 3763

Wyeast


För bryggning av klassisk lambic


  • Finns i lager: 2 st
99 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Roeselare Ale Blend Wyeast 3763 är en blandning av lambic-kulturer producerar ett öl med en komplex jordig profil och en tydlig syrlighet likt körsbärspaj.

Man bör lagra ölet upp till 18 månader för att hela smakprofilen och syrligheten skall hinna utvecklas helt.

Roeselare Ale Blend Wyeast 3763 består av en körsbärsstam, två brettanomyces-stammar, en lactobacillus-kultur och en pediococcus-kultur ger de önskvärda smakprofilerna för att likna öl bryggda i västra Flandern.

Jästblandningen ger ett väldigt torrt öl på grund av dess höga utjäsningsgrad.

PASSAR: Flanders Brown Ale / Oud Bruin, Fruktlambic, Gueuze, Lambic

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae, Brettanomyces, Lactobacillus & Pediococcus blend

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst. 
Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Medium - Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 30°C
Jästtyp Brettanomyces - Bakterier
Utjäsningsgrad 80%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.