0

Monastery Ale WLP500

White Labs


Monastery Ale är som namnet antyder perfekt att använda för jäsning av öl med hög vörtstyrka så som Belgian Ale, Dubbel och Trippel


  • Finns i lager: 13 st
89 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Monastery Ale härstammar från ett av de få kvarvarande trappistmunkbryggerierna i världen.

Jäststammen ger en distink fruktighet med plommonkaraktär. Vid lägre jästemperaturer som understiger +18 °C, så minskar fruktigheten och ger ett mer "jordig" öl.

Monastery Ale är som namnet antyder perfekt att använda för jäsning av öl med hög vörtstyrka så som Belgian Ale, Dubbel och Trippel.

Alkoholtolerans ABV 15%
Dosering OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt.
Dosering 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur
Dosering 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur.
Dosering 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur.
Flockning Låg - Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 22°C
Jästtyp Belgisk
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 75 - 80%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 40 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.