0

London ESB Ale | Wyeast 1968

Wyeast


Ale som är jästa med denna jäst tenderar till att bli fruktiga och maltiga


  • Finns i lager: 7 st
99 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Ale som jäses med Wyeast 1968 tenderar att bli fruktiga. Vid jäsning i varmare temperaturer (+21-23°C) ökar fruktigheten.

London ESB Ale Wyeast 1968 är extremt flockande och därav är förjäsbarheten låg. Detta resulterar i att jästen lämnar en viss restsötma. Ordentlig syresättning är nödvändig om du vill att den ska jäsa ut mer.

Wyeast 1968 är även en bra jäst att använda om du vill jäsa s.k Real Ale / Casc Conditioned Ale.

Diacetylrast rekommenderas.

PASSAR: Real Ale, Cask Conditioned Ale, Klassiska och modernare brittiska aletyper så som Bitters, Milds, IPAs, Brown Ales

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 9%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 22°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 67 - 71%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.