0

London Ale III | Wyeast 1318

Wyeast


Populär vid bryggning av New England IPA, också kända som Juicy och Hazy IPAs


  • Finns i lager: 36 st
99 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner
3 / 5

London Ale III Wyeast 1318 kommer från ett traditionellt bryggeri i London, England.

Wyeast 1318 har en underbar välbalanserad malt- och humleprofil samt lämnar en viss restsötma.

London Ale III har blivit väldigt populär vid bryggning av New England IPA / NEIPA, också kända som Juice och Hazy IPAs med sin fruktighet.

PASSAR: NEIPA, Brittiska Bitters, Brittiska Pale Ale och IPAs, Brown Ale

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst. 
Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 23°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 71 - 75%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml
Erik• 2020-04-29

Lite irriterande att det inte framgår av instruktionen att det är två småpåsar på insidan som ska "smackas". Detta ledde till att jag bara fick hål på en, vilket resulterade i jästen inte aktiverades särskilt mycket. Nu gjorde jag en förkultur, så spelar ju ingen roll. Men kan ju vara bra att veta om man inte ska göra en förkultur.

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.