Kölsch | Wyeast 2565
Wyeast
Passar vid bryggning av lagerlik ale.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionKölsch Wyeast 2565 är en klassisk stam från ett traditionellt bryggeri i Köln, Tyskland. Den skördas genom "top cropping", man tar alltså jäst från skummet på toppen vid jäsning i öppna kärl istället för sedimentet i botten.
Wyeast 2565 ger fruktigheten hos en ale fast med en lagerliknande profil. Wyeast 2565 producerar inga eller låga nivåer av diacetyl.
Jästen kan användas vid jäsning av lagerliknande öl där snabblagring krävs då den jäser bra ända ner till +13-16°C
Wyeast 2565 kräver filtrering eller extra lång kall-lagring för att klarna.
PASSAR: Kölsch och liknande tysk lagerlik ale
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 21°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.