Irish Ale | Wyeast 1084
Wyeast
Irish Ale är ett bra val till bl.a Stout
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionIrish Ale Wyeast 1084 är en mångsidig jäst men passar väldigt bra till mörk vört. Wyeast 1084 är ett perfekt val till de flesta öl med hög vörtstyrka.
Jäsning i lägre temperaturer ger en torr, krispigare profil med viss fruktighet. Vid jäsning över +18°C ökar fruktigheten samt komplexa estrar.
PASSAR: Olika stout- och porterstilar
JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 16 - 22°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 71 - 75% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.