0

German Wheat | Wyeast 3333

Wyeast


German Wheat Wyeast 3333 är en högflockulerande tysk veteöls-stam som är perfekt till bryggning av Kristallweizen. German Wheat Wyeast 3333 producerar en vacker och delikat balans mellan banan-estrar och kryddnejlike-fenolerna, liknande den populära jästen Wyeast 3068.


  • Slut i lager
99 kr
{{ price }}

Bli notifierad

Påminn mig

Tack för ditt intresse! Du kommer bli notifierad när varan återigen finns i lager i butiken.

  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

German Wheat Wyeast 3333 är en högflockulerande tysk veteöls-stam som är perfekt till bryggning av Kristallweizen.

German Wheat Wyeast 3333 producerar en vacker och delikat balans mellan banan-estrar och kryddnejlike-fenolerna, liknande den populära jästen Wyeast 3068. Till skillnad från Wyeast 3068 så sedimenterar den här jästen snabbt vilket resulterar i ett klart öl utan filtrering. Balansen kan bli manipulerad åt ester-hållet genom att höja jästemperaturen och högre vörtstyrka samt under-pitcha jästen. Över-pitchning resulterar i att bananestrarna försvinner nästan helt. 

Vanligtvis produceras det svavel som avtar med lagring.

PASSAR: Weissbier, Weizenbock, Dunkles Bock, Roggenbier, Sahti

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 17 - 24°C
Jästtyp Veteölsjäst
Utjäsningsgrad 63 - 75%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.