0

German Wheat | Wyeast 3333

Wyeast


German Wheat Wyeast 3333 är en högflockulerande tysk veteöls-stam som är perfekt till bryggning av Kristallweizen. German Wheat Wyeast 3333 producerar en vacker och delikat balans mellan banan-estrar och kryddnejlike-fenolerna, liknande den populära jästen Wyeast 3068.


  • Finns i lager: 3 st
99 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

German Wheat Wyeast 3333 är en högflockulerande tysk veteöls-stam som är perfekt till bryggning av Kristallweizen.

German Wheat Wyeast 3333 producerar en vacker och delikat balans mellan banan-estrar och kryddnejlike-fenolerna, liknande den populära jästen Wyeast 3068. Till skillnad från Wyeast 3068 så sedimenterar den här jästen snabbt vilket resulterar i ett klart öl utan filtrering. Balansen kan bli manipulerad åt ester-hållet genom att höja jästemperaturen och högre vörtstyrka samt under-pitcha jästen. Över-pitchning resulterar i att bananestrarna försvinner nästan helt. 

Vanligtvis produceras det svavel som avtar med lagring.

PASSAR: Weissbier, Weizenbock, Dunkles Bock, Roggenbier, Sahti

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst. 
Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 17 - 24°C
Jästtyp Veteölsjäst
Utjäsningsgrad 63 - 75%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.