German Ale | Wyeast 1007
Wyeast
German Ale har låg esterproduktion och har ett brett jästemperaturområde
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionGerman Ale är en s.k "Top Cropping Yeast". Man skördar den alltså från jästskumkronan i öppna jäskärl istället från bottensedimenteringen.
German Ale har låg esterproduktion och klarar ett brett jästemperaturområde. Jäsning i högre temperaturer resulterar i en mild fruktighet. Den ger låg eller ingen diacetyl.
Ölet mognar snabbt även vid jäsning i kallare temperaturer.
PASSAR: Olika tyska alestilar så som Altbier, Kölsch etc.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 11% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 20°C |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.