0

Charlie’s Fist Bump WLP1983

White Labs


Denna jäst kan jäsa i både lager- och aletemperaturer


  • Finns i lager: 18 st
89 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

 

Charlie's Fist Bump WLP1983 kallades tidigare för Cry Havoc WLP862. Den här jäststammen är licensierad från Charlie Papazian och kan jäsa både ale och lager.

Recepten i  Papazians böcker "The Complete Joy of Homebrewing", "The Homebrewer's Companion" och "Microbrewed Adventures" var ursprungligen utvecklade och bryggda med den här jästen.

ALES:

  • Optimum ale-style primary fermentation temperature: 68-73°F (20-23°C)
  • Optimum cellaring temperature: 50-55°F (10-13°C); altbiers can be cellared at lagering
    temperature 

LAGERS:

  • Optimum lager-style primary fermentation temperature: 50-55°F (10-13°C)
  • Optimum lagering temperature: 32-37°F (0-3°C)

REKOMMENDATION: Vi rekommenderar att alltid göra förkultur på flytande jäst. 

Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt.
Dosering 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur
Dosering 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur.
Dosering 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur.
Flockning Låg - Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 13 - 14°C
Jästemperatur 20 - 23°C
Jästtyp Lager
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 66 - 70%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 40 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.