Charlie’s Fist Bump WLP1983
White Labs
Denna jäst kan jäsa i både lager- och aletemperaturer
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionCharlie's Fist Bump WLP1983 kallades tidigare för Cry Havoc WLP862. Den här jäststammen är licensierad från Charlie Papazian och kan jäsa både ale och lager.
Recepten i Papazians böcker "The Complete Joy of Homebrewing", "The Homebrewer's Companion" och "Microbrewed Adventures" var ursprungligen utvecklade och bryggda med den här jästen.
ALES:
- Optimum ale-style primary fermentation temperature: 68-73°F (20-23°C)
- Optimum cellaring temperature: 50-55°F (10-13°C); altbiers can be cellared at lagering
temperature
LAGERS:
- Optimum lager-style primary fermentation temperature: 50-55°F (10-13°C)
- Optimum lagering temperature: 32-37°F (0-3°C)
REKOMMENDATION: Vi rekommenderar att alltid göra förkultur på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt. |
Dosering | 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur |
Dosering | 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur. |
Dosering | 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur. |
Flockning | Låg - Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 13 - 14°C |
Jästemperatur | 20 - 23°C |
Jästtyp | Lager |
Jästtyp | Ale |
Utjäsningsgrad | 66 - 70% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 40 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.