Berliner Weisse Blend | Wyeast 3191
Wyeast
Berliner Weisse Blend Wyeast 3191 är en jästblandning som inkluderar en tysk ale-stam med låg ester-produktion som bidrar med en torr och krispig avslutning. Lactobacillus-stammen ger lagom mängd syrlighet och Brettanomyces-stammen bidrar med en jordig karaktär som är typisk för en riktig Berliner Weisse.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Berliner Weisse Blend Wyeast 3191 är en jästblandning som inkluderar en tysk ale-stam med låg ester-produktion som bidrar med en torr och krispig avslutning. Lactobacillus-stammen ger lagom mängd syrlighet och Brettanomyces-stammen bidrar med en jordig karaktär som är typisk fö en riktig Berliner Weisse.
Den här jästblandningen har en långsam start då blandningen är väl avvägd för att en ordentlig mjölksyraproduktion ska starta. Processen kan ta 3-6 månader av lagring för att den ska hinna utvecklas ordentligt.
Tänk på att använda extremt lite humle om jästen ska kunna fungera.
PASSAR: Berliner Weisse
JÄSTSTAM: Blandning av Saccharomyces Cerevisiae, Brettanomyces, Lactobacillus
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 6% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 20 - 22°C |
Jästtyp | Veteölsjäst |
Jästtyp | Brettanomyces - Bakterier |
Utjäsningsgrad | 73 - 77% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.