Belgian Saison | Wyeast 3724 | REA
Wyeast
Passerat eller kort bäst före-datum.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Belgian Saison är en traditionell jäst som är kryddig med komplexa aromer, inklusive tuggummi. Jästen är väldigt torr och syrlig med en mild fruktighet. Belgian Saison ger en krispig, lätt syrlig finish som bara blir bättre om temperaturen höjs under jäsningen.
Belgian Saison har en snabb start för att plötsligt stanna vid 1.035 SG. Den kommer dock att jäsa ut om man ger den tid och höjer temperaturen.
PASSAR: Saison och Farmhouse
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 21 - 35°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 76 - 80% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | |
STA1 | Positiv |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.