Belgian Saison II Ale WLP566
White Labs
Saisonstam med mer fruktig esterproduktion än med WLP565
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Den här stammen producerar måttligt med fenoler samt smak och arom av kryddnejlika. Belgian Saison II WLP566 producerar även vissa fruktiga estrar, vilket ger en bra balans till den kryddiga smaken och aromen. Stammen jäser ut och flockulerar bra.
PASSAR: Saison och farmhouse
REKOMMENDATION: Vi rekommenderar att alltid göra förkultur på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | OBS!: Detta är en allmän beräkning. Normalt räcker ett jästpaket till 19 liter öl då du oftast väljer en jäst anpassad för ölstilen du har bryggt. |
Dosering | 20 L Batch: 1.048 OG = 1 jästpaket, ingen förkultur |
Dosering | 1.050-1.065 OG = 2 jästpaket eller 1 Jästpaket +1 L förkultur. |
Dosering | 1.065 OG = 3 jästpaket eller 1 jästpaket +2 L förkultur. |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 20 - 26°C |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 78 - 85% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
POF+/- | POF+ |
STA1 | Positiv |
Storlek | 40 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.