Belgian Lambic Blend | Wyeast 3278
Wyeast
Passar vid bryggning av Flanders Red Ale, Fruktlambic, Gueuze, Lambic
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionBelgian Lambic Blend innehåller både jäst- och bakteriekulturer som är viktig för produktionen av spontanjästa öl i Lambic-regionen.
Belgian Lambic Blend består av en belgisk ale stam, en sherrystam, två brettanomyces-stammar, en lactobacillus-kultur och en pediococcus-kultur. Tillsammans bildar dom den smakprofil som önskas i öl bryggda i Bryssel. Lambic Blend ger ett torrt öl.
PASSAR: Lambic och liknande spontanjäst öl.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 11% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 17 - 24°C |
Jästtyp | Brettanomyces - Bakterier |
Jästtyp | Belgisk |
Utjäsningsgrad | 70 - 80% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.