Bavarian Wheat | Wyeast 3638
Wyeast
En mer komplex jäst än en standard tysk vetejäst
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recensionBavarian Wheat producerar äpple-, päron- och plommonestrar utöver den dominerande banankaraktären. Estrarna kompletteras med kryddnejlika och lätta vaniljfenoler.
Genom att öka jästemperaturen samt/eller underpitcha så ökar esterproduktionen. Om du överpitchar minskar banankaraktären nästan helt.
PASSAR: Tyska veteölstilar och rågöl.
INSTRUKTIONER:
- Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv.
- Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.
Alkoholtolerans | ABV 10% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas |
Flockning | Låg |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 18 - 24°C |
Jästtyp | Veteölsjäst |
Utjäsningsgrad | 70 - 76% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.