0

Bavarian Wheat | Wyeast 3638

Wyeast


En mer komplex jäst än en standard tysk vetejäst


  • Finns i lager: 4 st
99 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Bavarian Wheat producerar äpple-, päron- och plommonestrar utöver den dominerande banankaraktären. Estrarna kompletteras med kryddnejlika och lätta vaniljfenoler. 

Genom att öka jästemperaturen samt/eller underpitcha så ökar esterproduktionen. Om du överpitchar minskar banankaraktären nästan helt. 

PASSAR: Tyska veteölstilar och rågöl.

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst. 
Alkoholtolerans ABV 10%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Låg
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 24°C
Jästtyp Veteölsjäst
Utjäsningsgrad 70 - 76%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.