0

West Yorkshire Ale | Wyeast 1469

Wyeast


Den här stammen producerar ale med tydlig maltkaraktär


  • Finns i lager: 9 st
119 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

West Yorkshire Ale Wyeast 1469 producerar ale med tydlig maltkaraktär men jäser ut torrt och ger ett välbalanserat öl.

Wyeast 1469 ger måttliga smaker av nötter och stenfruktestrar. Passar perfekt för flask- eller fatlagrade bitters, ESB och mild ales.

Flockar bra och behöver oftast ingen filtrering för att få ett klart öl.

PASSAR: Bitters, Brown Ales, engelsk IPA

JÄSTSTAM: Saccharomyces Cerevisiae

INSTRUKTIONER:

  • Produktionsdatumet på jästen påverkar hur många dagar innan du behöver smacka påsen. Är det t.ex. 1 månad från produktionsdatum smackar du påsen 1 dag innan bryggning. Två månader = 2 dagar osv. 
  • Gör alltid förkultur/starter på flytande jäst.

 

Alkoholtolerans ABV 9%
Dosering 1 pkt / 19-20 L - Förkultur rekommenderas
Flockning Hög
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 22°C
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 67 - 71%
Förvaringsanvisning I kyl
Storlek 125 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.