0

Belle Saison | Lalbrew

Lallemand


En alejäst av belgiskt ursprung vald för sin förmåga att producera öl i belgisk Saison-stil.


Mängdrabatt
Antal Pris Spara
Över 50 st 53 kr 10%

  • Finns i lager: 56 st
59 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Belle Saison är en alejäst av belgiskt ursprung vald för sin förmåga att producera belgisk Saison.

Belle Saison är designad för jäsning i varma temperaturer, klassiskt för Farmhouse Ale/Saison. Öl som är jäst med Belle Saison blir fruktig, kryddig och fräsch.

Förökning- och torkningsprocessen har utformats särskilt för att leverera jäst av hög kvalitet som kan användas enkelt och producerar ale av högsta kvalitet. Inga färger, konserveringsmedel eller andra onaturliga ämnen har använts vid framställningen.

Jästen är även glutenfri och produceras i ISO 9002 certifierade anläggningar.

PASSAR: Saison

Alkoholtolerans ABV 15%
Dosering 1 g / liter
Flockning Låg
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 15 - 35°C
Jästtyp Belgisk
Utjäsningsgrad 73 - 90%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF+
STA1 Positiv
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.