House Ale Lalbrew
Lallemand
House Ale från Lallemand är en modern, effektiv och mångsidig ale-jäst — idealisk för dig som vill ha en pålitlig ”workhorse” för allt från IPA till stout, med snabb jäsning, neutral profil och stabil kvalitet över flera omgångar.
Mängdrabatt
| Antal | Pris | Spara |
|---|---|---|
| Över 50 st | 53 kr | 10 % |
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!House Ale från Lallemand är en modern, effektiv och mångsidig ale-jäst — idealisk för dig som vill ha en pålitlig ”workhorse” för allt från IPA till stout, med snabb jäsning, neutral profil och stabil kvalitet över flera omgångar.
House Ale är en högpresterande, torr alejäst av typen Saccharomyces cerevisiae. Framtagen i samarbete med Escarpment Labs i Kanada för att ge snabb, ren och pålitlig jäsning. Perfekt som "husjäst" för hembryggare samt för små och stora bryggerier.
PASSAR: Alla typer av ale från IPA till stout
| Alkoholtolerans | ABV 14% |
| Dosering | 0.5 - 1 g / liter |
| Flockning | Medium |
| Flytande / Torr | Torrjäst |
| Jästemperatur | 16 - 22°C |
| Jästtyp | Ale |
| Utjäsningsgrad | 78 - 86% |
| Förvaringsanvisning | I kyl |
| POF+/- | POF- |
| STA1 | Negativ |
| Storlek | 11 g |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Lallemand grundades i Montréal i slutet av 1900-talet. Fred Lallemand var en ung invandrare som hade lämnat sin födelseort Alsace efter fransk-preussiska kriget 1870-1871. Hans första affär i Montréal i slutet av 1800-talet involverade handel med animaliska fetter och då byggde han en fabrik för raffinering av
vegetabiliska oljor till bakverk. Efter att ha flyttat den vegetabiliska oljeraffinerings anläggning till New York, återvände han till Montréal och byggde en ny fabrik 1915 på Préfontaine Street. 1921 importerade han bagerijäst från USA och 1923 började han producera färsk bagerijäst. Den nödvändiga tekniken erhölls från Dr Effront (Universitetet i Bryssel) som skickade sina elever, först Dr de Chaunac och senare Dr. Cherney, till produktionen för att utbilda nya tekniker. Produktionen av torrbagerierjäst introducerades med hjälp av det nationella Forskningsrådet under andra världskriget. År 1947 sålde andra generationen av familjen Lallemand verksamheten till en finansiell grupp, som 1952 sålde det till Roland Chagnon, vars familj fortfarande äger Lallemand.