0

Pilsner Malt | Gullkorn | Helsäck | 25 kg

Warbro Malt


Obruten säck med HEL malt - Svensk pilsnermalt | Färg: °EBC 3


  • Finns i lager: 11 st
489 kr ( -18% )
399 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Svenskt maltkorn från svenska bönder som är mältat hos Warbro Kvarn utanför Katrineholm.

Det gotländska lantkornet är en historisk kornsort som under århundradena har anpassat sig till de klimatmässiga och geografiska förhållandena som finns på Gotland. Ur detta material har man selekterat de bästa individerna och skapat en linjesort, Gullkorn. Som sort registrerades Gullkorn av växtförädlingsföretaget Svalöf år 1913. Det visade sig att Gullkorn hade utmärkta maltkornsegenskaper och det odlades och användes flitigt under hela första hälften av 1900-talet i maltkornsförädlingen. De flesta av 1960-talets maltkornsorter hade Gullkorn i sin stamtavla. Den var också mycket odlingssäker och för den tiden högavkastande, och den odlades i rent bestånd ända fram till 1950-60-talen.

Warbro Kvarn AB har återupptagit odlingen av Gullkorn, för att få tillgång till ett historiskt maltkorn. Warbro Kvarn AB odlar i dagsläget ca 25 hektar med Gullkorn. De två senaste åren, men framförallt 2018, har de haft väldigt lite nederbörd i deras region. Trots det har skörden av Gullkorn varit jämn och förhållandevis hög, och gett bättre avkastning än andra moderna maltkornsorter. Det har alltså visat sig att Gullkorn är ett spannmål som klarar torka mycket bra. Skillnaden på äldre maltkornsorter som Gullkorn och nya moderna sorter är att de ofta har en något lägre extrakthalt, strax under 80 % jämfört med malt från moderna sorter som ligger strax över.

REKOMMENDERAD GIVA: upp till 100%

Typ Basmalt
Typ Pilsnermalt
Tillverkare Warbro Malt
°EBC 3
°L 2
Land SVERIGE
Sädeslag KORN

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Warbro Kvarn AB är ett genuint familjeföretag, grundat av familjen Björklund. Vi jobbar enbart med ekologisk spannmål, och det finns en mångfald olika kulturspannmålssorter i sortimentet. Warbro Kvarn arbetar med hela kedjan – från odling och förädling till paketering och försäljning. Verksamheten är förlagd till Linds gård utanför Katrineholm. Odling sker på ett tjugotal gårdar i Mälardalsregionen. 

Vår nya gren, Warbro Malt, kommer att kunna leverera ekologisk malt, på lokalt odlad spannmål av ett flertal ovanliga kulturspannmålssorter. Vi använder bland annat BALDER, som ansågs som världens bästa maltkorn på 40-talet.

Du kan köpa Warbro Malts produkter av MaltMagnus.se