Endozym Protease GF | 250 g
AEB
Används för att reducera glutenhalten i öl till under 20 ppm vilket är gränsen för glutenfritt. samt motverkar s.k chill haze.
Mängdrabatt
Antal | Pris | Spara |
---|---|---|
4 - 999 st | 1 000 kr | 6% |
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Endozym Protease GF används för att reducera glutenhalten i öl till under 20 ppm vilket är gränsen för glutenfritt. och även för att motverka s.k chill haze. Endozym Protease GF bryter effektivt ner proteiner, inklusive gluten utan att påverka skumstabiliteten i ölet.
ANVÄNDNING: 2-6 g/hL (100 liter) tillsätts i kyld vört under överföringen till jästanken.
Glutenhalten måste testas på ett godkänt laboratorium för att du ska få kalla din öl för glutenfri
RIKTLINKER OM DU PRODUCERAR ÖL MED Endozym Protease GF:
För att få kalla din öl för glutenfri måste den testas på ett godkänt laboratorium / analysföretag så du kan styrka att din öl hamnar under rådande gränser för glutenfria produkter.
- Endozym Protease GF används för reducera gluten halten till under 20 ppm (gränsen för gluternfritt)
- Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).
- Ökar hållbarheten.
- Påverkar inte smak eller lukt.
- Påverkar inte skumbildning.
- Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.
Ursprung | Aspergillus niger & Bacillus subtilis |
Vikt | 250 g |
Dosering | 2-6 g/hL (100 L) | Tillsätts i kall vört innan jäsning |
Ingredienser | Endopeptidas och exopeptidases |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
MaltMagnus är exklusiv distributör av AEB´s produkter i Sverige, Norge, Danmark och Finland.
AEB Group är ledande inom tillverkning av bl.a ingredienser för vin-, öl-, dryck- och livsmedelsindustrin i över 50 år.