Lactobacillus buchneri | Wyeast 5335
Wyeast
Lactobacillus buchneri producerar måttliga nivåer av surhet och är vanligen förekommande i många typer av öl så som Gueuze, Lambics och Berliner Weisse.
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Denna kultur producerar måttliga nivåer av syra och är vanligen förekommande i många typer av öl så som gueuze, lambics och Berliner Weisse. Lactobacillus buchneri används alltid tillsammans med S. cerevisiae och ofta ihop med olika vildjäster. Under 10 IBU rekommenderas i vörten på grund av kulturens känslighet för humle.
PASSAR: Berliner Weisse, Flanders Red Ale, Lambic, Gueuze, Specialöl.
INSTRUKTIONER:
1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.
2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.
3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.
4. Rengör förpackningen innan den öppnas.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Alkoholtolerans | ABV 9% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 16 - 35°C |
Jästtyp | Brettanomyces - Bakterier |
Utjäsningsgrad | 70 - 90% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.