0

Pilsner Malt | Gullkorn

Warbro Malt


Svensk pilsnermalt av kornsorten Gullkorn | Färg: °EBC 3


  • Finns i lager: 1153 kg
29 kr/kg
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Svenskt maltkorn från svenska bönder som är mältat hos Warbro Kvarn utanför Katrineholm.

Det gotländska lantkornet är en historisk kornsort som under århundradena har anpassat sig till de klimatmässiga och geografiska förhållandena som finns på Gotland. Ur detta material har man selekterat de bästa individerna och skapat en linjesort, Gullkorn. Som sort registrerades Gullkorn av växtförädlingsföretaget Svalöf år 1913. Det visade sig att Gullkorn hade utmärkta maltkornsegenskaper och det odlades och användes flitigt under hela första hälften av 1900-talet i maltkornsförädlingen. De flesta av 1960-talets maltkornsorter hade Gullkorn i sin stamtavla. Den var också mycket odlingssäker och för den tiden högavkastande, och den odlades i rent bestånd ända fram till 1950-60-talen.

Warbro Kvarn AB har återupptagit odlingen av Gullkorn, för att få tillgång till ett historiskt maltkorn. Warbro Kvarn AB odlar i dagsläget ca 25 hektar med Gullkorn. De två senaste åren, men framförallt 2018, har de haft väldigt lite nederbörd i deras region. Trots det har skörden av Gullkorn varit jämn och förhållandevis hög, och gett bättre avkastning än andra moderna maltkornsorter. Det har alltså visat sig att Gullkorn är ett spannmål som klarar torka mycket bra. Skillnaden på äldre maltkornsorter som Gullkorn och nya moderna sorter är att de ofta har en något lägre extrakthalt, strax under 80 % jämfört med malt från moderna sorter som ligger strax över.

REKOMMENDERAD GIVA: upp till 100%

Typ Basmalt
Typ Pilsnermalt
Tillverkare Warbro Malt
°EBC 3
°L 2
Land SVERIGE
Sädeslag KORN
Bäst före Hel malt 12 månader. Krossad malt 6 månader från packdatum

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Vanliga frågor

Q: Kan jag handla på plats hos er?
A: Vi är en renodlad e-handel och har ingen butik. Däremot går det utmärkt att hämta din order på plats hos oss efter du har fått SMS om att din order är färdig. Är du nyfiken på en specifik produkt eller en rundtur kan du boka in en tid så visar vi den mer än gärna för dig! Vår personal brygger öl själva och använder produkterna vi säljer. Kontakta veronica@maltmagnus.se för mer information.

Q: Hur snabbt får jag svar?
A: Snabbt! Vi finns på telefon mellan 07.00-15.00 alla arbetsdagar, ring växeln på 019-18 97 90. Skicka e-post till oss på info@maltmagnus.se. Vill du nå oss utöver arbetstid med enklare frågor kan du kontakta oss via vår Facebook eller Instagram med ett direktmeddelande. Frågor gällande order, reklamation m.m skickas alltid till info@maltmagnus.se

Q: När levereras mina varor?
A: Vi skickar vanligtvis din order inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Har du bråttom väljer du till MM-Express i kassan, då skickar vi samma dag om du lagt din order innan kl. 10.00. Vi skickar våra varor med Bring och PostNord där transporttiden till en Pick Up Point / Service Point / Business Parcel beräknas ta vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar, beroende på din orts leveransbestämmelser. Home Delivery är ca 3-10 arbetsdagar beroende på ort.

Warbro Kvarn AB är ett genuint familjeföretag, grundat av familjen Björklund. Vi jobbar enbart med ekologisk spannmål, och det finns en mångfald olika kulturspannmålssorter i sortimentet. Warbro Kvarn arbetar med hela kedjan – från odling och förädling till paketering och försäljning. Verksamheten är förlagd till Linds gård utanför Katrineholm. Odling sker på ett tjugotal gårdar i Mälardalsregionen. 

Vår nya gren, Warbro Malt, kommer att kunna leverera ekologisk malt, på lokalt odlad spannmål av ett flertal ovanliga kulturspannmålssorter. Vi använder bland annat BALDER, som ansågs som världens bästa maltkorn på 40-talet.

Du kan köpa Warbro Malts produkter av MaltMagnus.se