Brettanomyces bruxellensis Wyeast 5112
Wyeast
Producerar den klassiska "svettiga hästtäcken"-karaktären precis som i inhemska ölsorter som gueuze, lambics och sour browns
Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Denna stam av vildjäst isolerades från bryggerikulturer i Brysselregionen i Belgien. Stammen producerar den klassiska "svettiga hästtäcken"-karaktären precis som i inhemska ölsorter som gueuze, lambics och sour browns och kan bilda en pellicle i flaskor eller fat. Stammen används i allmänhet tillsammans med S. cerevisiae, såväl som andra vild jäster och mjölksyrabakterier.
Minst 3-6 månaders lagring krävs vanligtvis för att smaken ska utvecklas fullt ut.
PASSAR: Flanders Red Ale, Brett öl, Fruktlambic, Gueuze, Lambic, Special
INSTRUKTIONER:
1. Innan du ska använda jästen tar du ut förpackningen från kylskåpet och låt den värmas upp till rumstemperatur.
2. Aktivera förpackningen genom att slå till den så att näringspåsen inuti spricker. Skaka förpackningen för att frigöra näringsämnena.
3. Låt förpackningen svälla i 3-5 timmar.
4. Rengör förpackningen innan den öppnas.
* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.
Alkoholtolerans | ABV 12% |
Dosering | 1 pkt / 19-20 L |
Flockning | Medium |
Flytande / Torr | Flytande Jäst |
Jästemperatur | 16 - 24°C |
Jästtyp | Brettanomyces - Bakterier |
Utjäsningsgrad | 78 - 84% |
Förvaringsanvisning | I kyl |
Storlek | 125 ml |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Namnet Wyeast betyder mycket för vår region, eftersom det är det indianska namnet för Mt. Hood. Enligt legenden var det en episk strid mellan två bröder, Wyeast och Klickitat, om den vackra Loowit. Kampen var så hård att den store Anden förvandlade dem alla till berg. Klickitat blev Mount Adams, Loowit blev Mount St Helens och Wyeast blev Mount Hood. Denna region är rik på hantverksdrycker och jäsningskultur, och hemort till några av de bästa bryggerierna i världen. Sedan 1986 har Wyeast Laboratories i Hood River, Oregon, USA tillhandahållit förstklassiga fermenteringsprodukter.