Clarity Ferm | 10 ml | White Labs
White Labs
Minskar grumlighet och gluten. Används oftast för att reducera glutenhalten i öl till under 20 ppm vilket är gränsen för glutenfritt.
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Köldgrumlighet i öl är ett resultat av utfällning av komplexa polyfenoler och proteiner under kylförvaring. Detta dis utvecklas över tid, och inledningsvis är den reversibel (diset försvinner när temperaturen på ölet ökar). Så småningom kan köldgrumlingen (Chill Haze) bli permanent. Clarity-Ferm kommer att förhindra utfällningen genom att hydrolysera de känsliga (dis-aktiva) polypeptiderna i den region där sådan vätebindning inträffar. Clarity Ferm kommer inte att ändra smakkaraktären i ditt öl.
Förutom att eliminera köldgrumling så minskar Clarity-Ferm signifikant gluteninnehållet i öl gjort med korn och vete. Ett Clarity Ferm-behandlat öl gjort på korn eller vete visar vanligtvis under 20 ppm gluten vid test vilket är den nuvarande internationella standarden för att få kallas glutenfri. I Sverige kan du få glutenhalten testad på din öl av ett laboratorium eller analysföretag.
RIKTLINJER OM DU PRODUCERAR ÖL MED CLARITY FERM:
För att få kalla din öl för glutenfri måste den testas på ett godkänt laboratorium / analysföretag så du kan styrka att din öl hamnar under rådande gränser för glutenfria produkter.
- Clarity Ferm används för reducera glutenhalten till under 20 ppm (gränsen för glutenfritt)
- Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).
- Ökar hållbarheten.
- Påverkar inte smak eller lukt.
- Påverkar inte skumbildning.
- Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.
ANVÄNDNING: Häll i Clarity Ferm samtidigt som du häller i din jäst.
Dosering | 10 ml / ca 19 L vört |
Innehåller | 10 ml |
Ingredienser | Endopeptidas |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.