Black Malt | Viking Malt
Viking Malt
Black Malt är framställd genom att rosta pilsnermalt, den slutgiltiga temperaturen är mer än 200˚C. Den amylolytiska aktiviteten i Black Malt är noll. Mängden jäsbart socker är lågt. Smaken är sträv, men mindre frän än Roasted Barley. Den har även en tydlig bränd och rökig smak. | Färg: °EBC 1400
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!Black Malt är framställd genom att rosta pilsnermalt, den slutgiltiga temperaturen är mer än 200˚C. Den amylolytiska aktiviteten i Black Malt är noll. Mängden jäsbart socker är lågt. Smaken är sträv, men mindre frän än Roasted Barley. Den har även en tydlig bränd och rökig smak.
PASSAR: Vanligtvis i Stout och Porter.
REKOMMENDERAD GIVA:
- 1-2% - Ger en tydlig höjning av färg men mindre påverkan i smak.
- 10% - Maxgiva
Typ | Rostad |
Tillverkare | Viking Malt |
°EBC | 1400 |
°L | 526 |
Land | Finland |
Sädeslag | KORN, kan innehålla spår av VETE |
Bäst före | Hel malt 12 månader. Krossad malt 6 månader från packdatum |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.