BEST Melanoidin Light
BESTMALZ
BEST Melanoidin Light är en malt med ett högt innehåll av dextriner, arom- och färgintensiva Maillard-föreningar. Förutom en röd färg ger dessa en speciell smak, med toner av björnbär och plommon, och en torr, fyllig karaktär till ölet. Färg: °EBC 40-60
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!BEST Melanoidin Light är en malt som kännetecknas av ett högt innehåll av dextriner, arom- och färgintensiva Maillard-föreningar, de så kallade melanoidinerna. Förutom en röd färg ger dessa en speciell smak, med toner av björnbär och plommon, och en torr, fyllig karaktär till ölet. Melanoidiner kan ha en positiv effekt på ölets hållbarhet. Eftersom malten innehåller en hög andel enzymer kan även större givor användas utan problem. Malten är alltså en utmärkt bas för starka och torra, men ändå fylliga, röda öl.
PASSAR: För mörka och rödbruna öl, Alt, Märzen, Bock, veteöl och alla andra specialöl.
REKOMMENDERAD GIVA:
- upp till 70%
Typ | Specialmalt |
Tillverkare | BESTMALZ |
°EBC | 50 |
°L | 19 |
Land | Tyskland |
Sädeslag | KORN, kan innehålla spår av VETE |
Bäst före | Hel malt 12 månader. Krossad malt 6 månader från packdatum |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Under många år har den traditionella och familjeägda mältningskoncernen Palatia Malz med sitt BESTMALZ-varumärke förlitat sig på hantverksmässig "långsam" mältning kombinerat med toppmodern teknologi. Företaget har implementerat avancerad livsmedelsteknik och elektroniskt stödda processer som ständigt styr produktion, kvalitet och logistik. Malt- och spannmålsspecialiteterna säljs till en lång rad kunder i Tyskland och utomlands, både direkt och genom certifierade distributörer. MaltMagnus är generalagent för BESTMALZ i Sverige och Finland.