BEST Caramel® Munich III
BESTMALZ
Förutom den mörkare färgen så ökar aromkomponenterna som påminner om brödskorpa jämfört med BEST Caramel® Munich II. Behagligt rostade toner framträder mer beroende på giva. Färg: °EBC 131 - 200
Kundrecensioner
Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!
Skriv en recension, klicka HÄR!BEST Caramel® Munich III är den mörkaste karamellmalten från BEST Caramel® Munich-linjen. Med denna malt, även med små givor, är det möjligt att brygga starka mörka öl och alla typer av mörka specialöl där man värdesätter en fyllig, rund smak som påminner om brödskorpa. De behagligt rostade aromkomponenterna framträder olika tydligt beroende på giva. På grund av den speciella karamelliseringsprocessen uppnås en mycket enhetlig karamellbildning i malten. Detta underlättar bryggningsprocessen och bidrar till en behaglig aromprofil i det färdiga ölet.
PASSAR: Märzen, veteöl, Bock och alla ölstilar med en mörk färg.
REKOMMENDERAD GIVA:
- Upp till 40%
Typ | Karamellmalt |
Tillverkare | BESTMALZ |
°EBC | 165 |
°L | 62 |
Land | Tyskland |
Sädeslag | KORN, kan innehålla spår av VETE |
Bäst före | Hel malt 12 månader. Krossad malt 6 månader från packdatum |
Bli först med att recensera denna produkt!
Din recension:
För att skicka en recension måste du vara inloggad.
Under många år har den traditionella och familjeägda mältningskoncernen Palatia Malz med sitt BESTMALZ-varumärke förlitat sig på hantverksmässig "långsam" mältning kombinerat med toppmodern teknologi. Företaget har implementerat avancerad livsmedelsteknik och elektroniskt stödda processer som ständigt styr produktion, kvalitet och logistik. Malt- och spannmålsspecialiteterna säljs till en lång rad kunder i Tyskland och utomlands, både direkt och genom certifierade distributörer. MaltMagnus är generalagent för BESTMALZ i Sverige och Finland.