0
Nyhet!

Voss Kveik WHC 11 g

WHC Lab


Voss Kveik ger dig en symfoni av apelsin- och citrusestrar vilket skapar en levande och oförglömlig smak.


  • Finns i lager: 34 st
59 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Denna jäststam är en legend i vardande för sin snabba jäsningshastighet och förmåga att motstå höga temperaturer. Voss Kveik är mer än en jäststam – den förändrar spelet. Dess exceptionella termotolerans gör att du kan jäsa vid temperaturer så höga som 40°C – en unik egenskap som öppnar upp en värld av möjligheter för smakexperimentering. När du jäser vid dessa temperaturerna blir resultatet en symfoni av apelsin- och citrusestrar, vilket skapar en levande och oförglömlig smakupplevelse. En sänkning av temperaturen ger en mycket renare smakprofil som passar fler ölstilar, vilket gör den till en utmärkt stam för nästan alla bryggningar.

Voss Kveik är inte bara för de äventyrliga. Den är också perfekt för bryggning med öl med en högre alkoholhalt tackvare en anmärkningsvärd ABV-tolerans. Från farmhouse till experimentella IPA och stouts, Voss Kveik ger en touch av norsk magi till dina öl.

Syresättning och/eller återhydrering kan vara fördelaktigt, men inte nödvändigt.

PASSAR: Amber Ale, Brown Ale, Double IPA, Imperial Stout, IPA, New England IPA, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout, West Coast IPA

Taggar Nyhet!
Alkoholtolerans ABV 14%
Dosering 0.3-1 g/ liter
Flockning Medium
Flytande / Torr Torrjäst
Jästemperatur 30 - 40°C
Jästtyp Kveik
Utjäsningsgrad 76 - 80%
Förvaringsanvisning I kyl
POF+/- POF-
STA1 Negativ
Storlek 11 g

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Innovation and flavour are at the core of WHC Lab. We’re constantly developing cutting-edge fermentation solutions that keep you ahead of the curve through the latest advancements in brewing and distilling biotechnology.