0

Monastery Ale WLP500 | Ekologisk

White Labs


Monastery Ale är som namnet antyder perfekt att använda för jäsning av öl med hög vörtstyrka så som Belgian Ale, Dubbel och Trippel.

Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp.


  • Finns i lager: 2 st
169 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension, klicka HÄR!

Monastery Ale härstammar från ett av de få kvarvarande trappistmunkbryggerierna i världen och är idealisk för belgiska quads, tripels och dubbels på grund av sin höga alkoholtolerans. 

Jäststammen ger en distink fruktighet med plommon- och körsbärskaraktär. Vid lägre jästemperatur, 18-19°C så minskar fruktigheten och ger mer "jordiga" toner.

PASSAR: Belgian Dark Strong Ale, Belgian Dubbel, Belgian Pale Ale, Belgian Tripel, Biere de Garde, Cider

PurePitch Next Generation innehåller mer jäst än den vanliga förpackningen och ger dig en konsekvent cellkoncentration på 7,5 miljoner celler/ml. Med denna pitch rate klarar du dig för det mesta med ett paket. Vid jäsning under 16 grader eller vid ett OG på över 1.075 så rekommenderas förkultur eller dubbla mängden jäst. Den nya förpackningen är även försedd med skruvkork så du slipper klippa upp förpackningen. Avsedd för 20 liter vört.

* Vid köp av flytande färskjäst så skickas den alltid med kylklamp. För att köpa till fler kylklampar, se relaterad produkt nedan.

Alkoholtolerans ABV 15%
Flockning Låg - Medium
Flytande / Torr Flytande Jäst
Jästemperatur 18 - 22°C
Jästtyp Belgisk
Jästtyp Ale
Utjäsningsgrad 75 - 80%
Förvaringsanvisning I kyl
STA1 Negativ
Storlek 70 ml
Ingredienser vatten, KORN, jäst
Övrigt Ekologisk

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.