0

Grain Mill | Ss Brewtech

SS BrewTech


Nyutvecklad maltkross från Ss Brewtech. Robust, kvalitativ, snygg och mycket driftsäker.


 • Finns i lager: 4 st
13 999 kr
{{ price }}
 • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
 • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
 • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Ss Brewtech som är kända för att ta stor professionell bryggutrustning och skala ner den så den fungerar till hembryggare och mikro-/nanobryggerier. Nu har Ss Brewtech utvecklat en robust, kvalitativ, snygg och mycket driftsäker maltkross.

ALLT-I-ETT-DESIGN

 • Motorn har högt vridmoment och i kombination med ett hävstångsreducerande system som driver en serie aluminiumskivor och rullar med hög tröghet blir det enkelt att krossa även de tuffaste vete- och rågmalterna.
 • Klarar att krossa upp till 160 kg/h.

VALSAR MED DIFFERENTIELL HASTIGHET

 • En av huvudfunktionerna på Ss Brewtech's Grain Mill är de två valsarna som är designade att rotera med olika hastigheter.
 • Om du brygger öl vill du inte pulvrisera malten, utan bara knäcka skalet på flera ställen. Att krossa malt med Ss Brewtech's Grain Mill kommer hjälpa dig att maximera utbytet och förenkla lakningsprocessen.

RÄFFLADE VALSAR I ROSTFRITT STÅL

 • Andra maltkrossar som t.ex. är designade att pulvrisera malten är ofta utrustade med räfflade valsar av härdat stål medan Ss Brewtech's Grain Mill är utrustad med valsar gjutna i massivt 304 rostfritt stål som väger 3.4 kg. Skruvningseffekten och räfflorna förbättrar valsarnas kapacitet att bearbeta malten.
 • Medans de flesta mindre maltkrossar förlitar sig på ett större hölje och mindre valsar på 3.8-5 cm, har Ss Brewtech härmat utformingen av stora maltkrossar och ökat valsarnas diameter till 10 cm och istället förminskat höljet. Den här designen ökar den roterande massan samt lagrar rotationsenergi vilket i slutändan hjälper till att jämna ut plötsliga förändringar i rotationshastigheten. Dessutom är ingångsvinkeln mindre skarp med en större vals vilket resulterar i ytterligare en mekanisk fördel.

JUSTERING AV VALSAVSTÅND

 • Det finns 11 st justeringspunkter från 0.5-2.0 mm. Valsavståndet justeras utan att du behöver använda verktyg.

EXTRUDERAT ALUMINIUMCHASSI

 • Det tvådelade extruderade 6061 aluminiumchassit främjar strukturell styvhet och exakthet. Dessutom isolerar konstruktionen motorn och valsarna i separata kammare vilket förhindrar att det samlas damm och skräp i motorn och drivhjulet.
 • Alla roterande remskivor och rullar har sina egna, helt förseglade kullager för låg dragkraft och lång livslängd.

PÅMATNINGSTRATTEN

 • Ss Brewtech's Grain Mill kommer med en påmatningstratt som har 4 mm tjock ABS-plåt som är strukturellt stark men ändå lätt.
 • Påmatningstratten kan hålla 13.3 kg malt åt gången.
 • Krossar ca 160 kg/h som blir en 25 kilos säck med malt varje åttonde minut.
Bredd 54 cm
Höjd 28 cm
Kapacitet 160 kg malt / h
Vikt 21 kg
Längd 72 cm

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Vanliga frågor

Q: Kan jag handla på plats hos er?
A: Vi är en renodlad e-handel och har ingen butik. Däremot går det utmärkt att hämta din order på plats hos oss efter du har fått SMS om att din order är färdig. Är du nyfiken på en specifik produkt eller en rundtur kan du boka in en tid så visar vi den mer än gärna för dig! Vår personal brygger öl själva och använder produkterna vi säljer. Kontakta veronica@maltmagnus.se för mer information.

Q: Hur snabbt får jag svar?
A: Snabbt! Vi finns på telefon mellan 07.00-15.00 alla arbetsdagar, ring växeln på 019-18 97 90. Skicka e-post till oss på info@maltmagnus.se. Vill du nå oss utöver arbetstid med enklare frågor kan du kontakta oss via vår Facebook eller Instagram med ett direktmeddelande. Frågor gällande order, reklamation m.m skickas alltid till info@maltmagnus.se

Q: När levereras mina varor?
A: Vi skickar vanligtvis din order inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Har du bråttom väljer du till MM-Express i kassan, då skickar vi samma dag om du lagt din order innan kl. 10.00. Vi skickar våra varor med Bring och PostNord där transporttiden till en Pick Up Point / Service Point / Business Parcel beräknas ta vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar, beroende på din orts leveransbestämmelser. Home Delivery är ca 3-10 arbetsdagar beroende på ort.