0


Intervju med Magnus

Började på MM: Startade MM som hobbyverksamhet och enskild firma hemma i garaget 2009, driver nu företaget tillsammans med min fru Veronica Lindroos.

Brygger helst: Jag brygger helst öl med god "hinkabilitet". Dom ska vara ganska lättdruckna men ändå med viss beska, gillar inte söta eller sura öl.


Om jag vore en öl skulle jag vara en (och varför): Jag skulle vara en ljus lättdrucken ale som de flesta gillar med kraftigt skum. Jag gillar att prata med folk och det verkar som om de flesta gillar att prata med mig, men ibland kan det kännas som om man har ett kraftigt ölskum i hela bollen efter en dag i telefon och olika möten.

Fritidsintressen:
Mitt enda egentliga fritidsintresse är öl och ölbryggning. Jag gillar även att resa om jag får resa dit det är varmt och det finns kall öl.

Beskriv dina arbetsuppgifter: Jag är VD för MaltMagnus AB. Jag har ju gjort allt från att väga upp och krossa malt, packa humle mm. till bokföring, fakturering och inköp eftersom jag startade MaltMagnus som ett enmansföretag. I dagsläget arbetar jag med produktutveckling, leder företaget i rätt riktning, personalfrågor, ekonomi och bokföring. Eftersom vi äger våra egna fastigheter är jag även fastighetsskötare och driver även gården.

Vilken arbetsuppgift trivs du bäst med: Jag trivs bra med alla mina arbetsuppgifter, problemet är bara att få tiden att räcka till. Jag gillar att sitta med bokföring och ha koll på ekonomin, men samtidigt kan det vara kul att komma ner i lagret och röja runt bland maltsäckarna en stund. Det roligaste är att sätta nya projekt i rullning, det är även det mest tidskrävande.

Det som har ändrats sedan du startade MM: Det roligaste med att starta och driva MM är resan man är med om på vägen. Att se utvecklingen från ett enmansföretag på hobbynivå till en mindre industri med flertalet anställda. Man kan säga att allt har ändrats sedan jag startade själv, det enda som vi gör nästan likadant är uppvägning och krossning av malt, även om maltsorterna har blivit betydligt fler och vi har hjälp av höj och sänkbara vågbord och en effektivare krossmaskin. Vi är i ständig utveckling, webbshoppen växer i takt med oss kan man säga med nya funktioner och produktsortiment. Man blir aldrig "färdig" när man driver ett företag, fokuset ligger på att ta ett projekt i taget till slutmål.

Vad du gjorde tidigare: Tidigare har jag varit lastbilschaufför i 16 år, att starta eget är det bästa jag gjort!

Vilken produkt vill du lyfta fram: De produkter jag är mest stolt över är ju såklart våra egna produkter, våra ölkit, krossningen och packningen av malt enligt kundens önskemål, packningen av humle, printning på kapsyler, ja allt det vi gör själva här på MaltMagnus. Den roligaste produkten eller den som underlättar mest vid ölbryggning (förutom att få malten färdigvägd och krossad) är ju Camurri Brauer som i sig själv har öppnat upp ett nytt snabbt och smidigt sätt att brygga öl. Vi har ett tätt samarbete med Camurri och är med i utvecklingen av nya produkter, visste du t.ex. att CB23, CB200 och CB400 är produktioner beställda av just MaltMagnus men tillverkade av Camurri Industries? Vi har även ett finger med i spelet vad gäller CB50.