0

Clarity Ferm

White Labs


Minskar grumlighet och gluten


  • Finns i lager: 57 st
39 kr
{{ price }}
  • Skickas inom 1-3 arbetsdagar
  • Leverans till utlämningsställe eller direkt hem
  • Välj Expressorder i kassan för extra snabb orderhantering

Kundrecensioner

Hjälp andra att välja rätt. Var först med att skriva en recension!

Skriv en recension

Köldgrumlinghet i öl är ett resultat av utfällning av komplexa polyfenoler och proteiner under kylförvaring. Detta dis utvecklas över tid, och inledningsvis är den reversibel (diset försvinner när temperaturen på ölet ökar). Så småningom kan köldgrumlingen (Chill Haze) bli permanent. Clarity-Ferm kommer att förhindra utfällningen genom att hydrolysera de känsliga (dis-aktiva) polypeptiderna i den region där sådan vätebindning inträffar. Clarity Ferm kommer inte att ändra smakkaraktären i ditt öl.

Förutom att eliminera köldgrumling så minskar Clarity-Ferm signifikant gluteninnehållet i öl gjort med korn och vete. Ett Clarity Ferm-behandlat öl gjort på korn eller vete visar vanligtvis under 20 ppm gluten vid test vilket är den nuvarande internationella standarden för att få kallas glutenfri. White Labs erbjuder glutentest för öl och detta för att bryggerierna ska veta glutennivån i den öl som de producerar men bryggerierna har inte tillåteelse att använda detta värde på sina etiketter förrän FDA (Food and Drug Administration) slutfört sin validering.

Riktlinjer om du producerar öl med Clarity Ferm:
Du får inte kalla din öl glutenfri. Du kan däremot påtala att den är bearbetad eller behandlad eller utformad för att ta bort gluten "tillsammans med ett kvalificerat uttalande för att informera konsumenterna om att: (1) Produkten framställdes från ett korn som innehåller gluten. (2) finns det för närvarande ingen giltigt test för att kontrollera gluteninnehållet av jästa produkter, och (3) den färdiga produkten kan innehålla gluten ".

  • Clarity Ferm Används för att skapa gluten-reducerade öl.
  • Motverkar effektivt köldgrumlighet (Chill Haze).
  • Ökar hållbarheten.
  • Påverkar inte smak eller lukt.
  • Påverkar inte skumbildning.
  • Enkel att använda och ingen speciell utrustning krävs.

Användning: Häll i Clarity Ferm samtidigt som du häller i din jäst.

Dosering 10 ml / ca 19 L vört
Innehåller 10 ml

Bli först med att recensera denna produkt!

Din recension:

För att skicka en recension måste du vara inloggad.

Vanliga frågor

Q: Kan jag handla på plats hos er?
A: Vi är en renodlad e-handel och har ingen butik. Däremot går det utmärkt att hämta din order på plats hos oss efter du har fått SMS om att din order är färdig. Är du nyfiken på en specifik produkt eller en rundtur kan du boka in en tid så visar vi den mer än gärna för dig! Vår personal brygger öl själva och använder produkterna vi säljer. Kontakta veronica@maltmagnus.se för mer information.

Q: Hur snabbt får jag svar?
A: Snabbt! Vi finns på telefon mellan 07.00-15.00 alla arbetsdagar, ring växeln på 019-18 97 90. Skicka e-post till oss på info@maltmagnus.se. Vill du nå oss utöver arbetstid med enklare frågor kan du kontakta oss via vår Facebook eller Instagram med ett direktmeddelande. Frågor gällande order, reklamation m.m skickas alltid till info@maltmagnus.se

Q: När levereras mina varor?
A: Vi skickar vanligtvis din order inom 1-2 arbetsdagar från vårt lager. Har du bråttom väljer du till MM-Express i kassan, då skickar vi samma dag om du lagt din order innan kl. 10.00. Vi skickar våra varor med Bring och PostNord där transporttiden till en Pick Up Point / Service Point / Business Parcel beräknas ta vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar, beroende på din orts leveransbestämmelser. Home Delivery är ca 3-10 arbetsdagar beroende på ort.